Szpital Powiatowy w Zawierciu
zatrudni pracownika na stanowisko Kierownik Działu Żywienia:
Opis stanowiska pracy
- Terminowe przygotowywanie posiłków zgodnie wymogami systemu HACCP oraz zasadami żywienia dietetycznego .
- Dbanie o estetykę i jakość przygotowanych posiłków (cechy organoleptyczne, wartość odżywcza), zachowanie należnej ilości (gramatury) porcji, zachowanie należnej dla potrawy temperatury podczas obróbki cieplnej oraz podczas wydawania posiłków, zachowanie należytego stanu sanitarno-epidemiologicznego sprzętu i urządzeń wykorzystywanych przy wydawaniu potraw.
- Przyjmowanie i/lub pobieranie z magazynu artykułów spożywczych do przygotowania posiłków.
- Ekonomiczne wykorzystywanie pobranych produktów zgodnie z zasadami gospodarności.
- Rozliczanie się przed bezpośrednim przełożonym z surowców pobranych do przygotowania posiłków.
- Organizowanie pracy własnej zgodnie z ergonomią czasu pracy.
- Wykonywanie powierzonych zadań z uwzględnieniem wykonania wszystkich czynności cząstkowych składających się na realizacje zadania.
- Konsultowanie prawidłowości wykonywanych czynności z pracownikami o większym doświadczeniu zawodowym.
- Korygowanie na bieżąco nieprawidłowości w realizacji powierzonych zadań.
- Odpowiedzialne wydawanie poszczególnych potraw na oddziały zgodnie z ekonomią planowania i wydawania oraz otrzymanego zapotrzebowania.
- Pobieranie, opisywanie i przechowywanie prób pokarmowych zgodnie z wytycznymi aktualnego rozporządzenia.
- Porządkowanie na bieżąco własnego stanowiska pracy oraz pomieszczeń użytkowanych w czasie procesu produkcyjnego.
- Utrzymanie w czystości i dobrym stanie technicznym naczyń, drobnego sprzętu gastronomicznego oraz urządzeń będących na wyposażeniu wszystkich pomieszczeń należących do kuchni.
- Odpowiedzialność za samodzielne organizowanie i wykonywanie przydzielonych zadań.
- Prowadzenie dokumentacji związanej z realizacją systemu HACCP.
- Zgłaszanie bezpośredniemu przełożonemu i/lub rozwiązywanie na bieżąco sytuacji problemowych wynikających z nieprawidłowej realizacji powierzonych zadań.
- Zgłaszanie bezpośredniemu przełożonemu zapotrzebowania na artykuły niezbędne do wykonywania bieżących zadań przed wyczerpaniem zapasów (np.: środki myjące, ściereczki, rękawiczki jednorazowe, fartuchy foliowe, opakowania na posiłek itp.).
Rodzaj umowy: umowa o pracę
Wymiar czasu pracy: pełny wymiar czasu pracy
Wymagania:
- wykształcenie wyższe, mile widziane kierunkowe: dietetyka,
- staż pracy – min. 3 lata,
- książeczka sanitarno-epidemiologiczna,
- znajomość pakietu Office,
- samodzielność i zaangażowanie,
- dobra organizacja pracy, dokładność i terminowość oraz umiejętność pracy pod presją czasu.
Oferty w formie CV wraz z oświadczeniem kandydata o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem RODO - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych
w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), prosimy składać do dnia 10.06.2022r:
w Kancelarii Szpitala ul. Miodowa 14, Pawilon A, I piętro, pokój nr 17
lub
drogą elektroniczną na adres mailowy: kadry@szpitalzawiercie.pl